Links

Du kan deltage i DGIs kurser når du er medlem af Spillemandslauget Østjyderne. Du kommer til kurserne på dette link
DGIs spillemandskurser
Du kan deltage i spillemandskredsens kurser hvis du er personligt medlem af Spillemandskredsen. Du kommer til kurserne på dette link
Spillemandskredsen kurser

Stævner/træf:
    Roskilde
    Højby

Andre folkemusiklinks

dafos.dk - indeholder blandt meget andet godt DAnskFOlkemindeSamlings net-udgivelse af 73 node- og spillemandsbøger med ca 10.000 danske spillemandsmelodier. Vælg Temaer på menuen og derefter: Spillemandsmelodier. Det er affotograferede nodebøger, som ikke altid er lette at læse og fortolke, så der skal arbejdes inden der kommer musik ud af det.

spillefolk.dk - Folkets hus spillefolks store og omfattende site med bl.a. en stor samling noder med gode søgefaciliteter.

folkwiki.se - mestendels svensk folkemusik, men der findes f.eks. også en del totakts-polser her. Baserer sig på ABC-notation (se nedenfor), som man dog ikke behøver at vide noget om, for at få fuldt udbytte af siden.

ACLA-portalen - optagelser af især svensk folkedans med lyd på.

youtube.com - her kan du finde masser af folkemusik og -dans, men pas på: det er en tidrøver, for systemet kommer altid med andre forslag til beslægtede videoklip, der måske kunne interessere dig.

abcnotation.com - hjemmesiden for dem, der vil vide mere om denne notationsform, der er lige så simpel som genial. Der er søgefaciliteter til musik af mange forskellige slags, læreprogrammer, downloadlinks o.m.a.

thesession.org - for udveksling af irsk musik, men de er ikke sekteriske; der kommer meget andet godt med.

bluerose.karenlmyers.org - Karen Myers store samling af skandinavisk folkemusik med begyndelseslinier (incipits) til en mængde melodier delt op efter kategorier, mange med hele nodebladet og, hvor det har været muligt, også mp3-filer med optagelser af de musikere, hvis spil, hun har skrevet ned

http://archive.folx.org Det er småt med dansk spillemandsmusik her; men sitet er imponerende i sin opbygning med noder i pdf, midifiler, png, videoclips, søgefaciliteter, ABCnotation, indspilninger osv, og det er frit at benytte, dog skal man være logget på, for at kunne uploade nyt, men det er nemt og gratis at blive registreret som bruger                                

oestjyderne.dk - her er du jo, så der er et link til noderne!

google.com - det er utrolig så meget man kan finde, hvis man søger. Husk dog, at hvis noget ikke findes via google, eller på nettet i det hele taget, så kan det godt findes alligevel. Det bringer mig videre til:

bibliotek.dk eller aakb.dk - Hvis noget findes til udlån på et bibliotek et eller andet sted, skaffer de det til dig og fortæller dig, hvor og hvornår du kan hente det. Brug det, inden politikerne finder et spareobjekt der.


Comments